Vitaal Platteland

24 maart 2021: oogst en overdracht IBP VP

We hebben zoveel mogelijk ervaringen, effecten en resultaten voortvloeiend uit 3,5 jaar IBP VP gebundeld. Die willen we ter afronding en overdracht 24 maart 2021 graag met je delen via de Oogst en overdrachtsbijeenkomst van het IBP VP. Deze volgt op de PBL-sessie Resultaten lerende evaluatie IBP VP.

De afgelopen 3,5 jaar is in 15 regio’s interbestuurlijk gewerkt aan het ontwikkelen en realiseren van gebiedsplannen. Wat is daarvan het resultaat? Wat blijkt succesvol en wat ook niet? Op 24 maart vinden twee bijeenkomsten plaats. Bedoeld als inspirerende stimulans voor alle bestuurders en professionals, die dagelijks via regionale gebiedsontwikkeling werken aan een vitaal platteland. We starten de dag met de Sessie resultaten lerende evaluatie IBP VP door PBL. Deze bijeenkomst borduurt voort op de presentatie van de resultaten van de lerende evaluatie, die het PBL heeft uitgevoerd binnen het IBP VP.

Wat zijn werkzame ingrediënten?
Vervolgens blikken we tijdens de Oogst- en overdrachtsbijeenkomst IBP VP met vele betrokken professionals terug op hetgeen we afgelopen jaren onder de paraplu van het IBP VP hebben geleerd. Bovendien verkennen we met uiteenlopende gasten uit het hele land wat we vooral ook vast moeten houden. Want het IBP Vitaal Platteland mag dan wel stoppen, het werken aan een vitaler platteland gaan uiteraard gewoon door. Laat je inspireren en deel ook je eigen ervaring!

Gastheer Harry Louwenaar gaat tijdens de overdrachtsbijeenkomst in gesprek met onder andere Ellen van Selm (burgemeester Opsterland en voorzitter P10). We maken een rondje langs een aantal gebieden om daar te horen wat het IBP VP voor hen heeft betekend en opgeleverd. En hoogleraar bestuurskunde Geert Teisman zet de belangrijkste lessen en tips voor succesvolle interbestuurlijke samenwerking op een rij.

En tot slot: alle deelnemers aan de bijeenkomst ontvangen het digitale magazine ‘Vitaal Vooruit’ met daarin vele verhalen over de inzichten en geleerde lessen.

Je bent van harte uitgenodigd om (een van) deze bijeenkomsten -kosteloos en online- bij te wonen.
Meld je hieronder alvast aan!

10.30 – 11.45 uur
Sessie resultaten lerende evaluatie IBP VP door PBL
Meer informatie en aanmelden >

12.30 – 14.00 uur
Oogst en overdrachtsbijeenkomst IBP VP
Direct aanmelden