Vitaal Platteland

Werkplaats ‘Samenwerken met maatschappelijke partners’

We nodigen je van harte uit voor de 4e Werkplaatsbijeenkomst Vitaal Platteland op 28 november. We zijn te gast in de Friese Veenweiden, in het gebied Aldeboarn / De Deelen. Een plek waar een bijzondere samenwerking is ontstaan: een boeren- en burgercollectief nam hier het initiatief om te komen tot oplossingen voor het veenweidevraagstuk. Vanuit verschillende perspectieven en schaalniveaus zoomen we in op deze samenwerking: van de wetenschappelijke blik, naar samenwerken op programma- en gebiedsniveau tot de (boeren)praktijk. Inschrijven kan onderaan deze pagina!

Energie in het proces

Belangrijkste spreker van de dag is hoogleraar bestuurskunde Geert Teisman. Tijdens de reflectiesessie nam hij verschillende gebiedsplannen onder de loep; nu deelt hij zijn ervaringen als expert op het gebied van complexe besluitvorming en procesmanagement. Want hoe behoud je als overheid de energie in het proces, ga je aan de slag als gelijkwaardige partners en borg je ook eigen beleid, doelen en/of belang?

Spiegel

We dagen de maatschappelijke partners uit om ons die dag een spiegel voor te houden: hoe zien zij ons en onze inspanningen om samen te werken als één overheid? Ook de partners uit uw gebied zijn van harte uitgenodigd. Dus: stuur deze uitnodiging door en komen samen met (een van) uw samenwerkingspartners naar deze bijeenkomst!

Wat levert het u op?

  • Feedback van onze samenwerkingspartners op onze inspanningen: hoe kunnen we nóg beter samenwerken als één overheid? We bouwen verder aan de concrete kernboodschap.
  • Tips en tricks voor het vormgeven van een goed proces vanuit de wetenschappelijk perspectief door Geert Teisman
  • Ervaringen en inzichten over het werken met een gebiedscommissie en –fonds.
  • Uitwisseling met de andere IBP VP gebieden.

Deze bijeenkomst is een belangrijke stap in het gezamenlijke zoekproces naar nieuwe manieren van samenwerken op het platteland.

Het veen op

De bijeenkomst vindt plaats bij Kaasboerderij de Tijnje. Tijdens de excursie trekken we onze laarzen aan en bezoeken we boer Marein van Norel. Hij boert op puur veen, waar de komende 20 jaar de bodem flink zal dalen. Op zijn land vinden verschillende proeven plaats, zoals onderwaterdrainage en het monitoren op de CO2-uitstoot. Hij neemt ons mee in de zoektocht concrete oplossingen voor het veenweidevraagstuk.

Inschrijven of meer weten?

Je kunt je direct inschrijven met het formulier hieronder. Voor meer informatie: neem contact op met tfranken@ipo.nl

 

powered by Typeform