Op 20 en 21 januari 2021 vindt voor de 14de keer het Duitse Toekomstforum Plattelandsontwikkeling plaats en dit keer is Nederland partnerland. In Duitsland woont meer dan de helft van de bevolking op het platteland. Elk jaar komen de vele betrokken organisaties en mensen bij elkaar in het Zukunftsforum Ländliche Entwicklung: het Toekomstforum voor Plattelandsontwikkeling. Daarin staan de uitdagingen, kansen en initiatieven centraal waarmee onze oosterburen aan een leefbaar en vitaal platteland werken.

Meld u ook aan!
Tijdens de 14de editie staan nieuwe werkvormen centraal. De Corona-Pandemie heeft in Duitsland de digitalisering enorm versneld: Home-office, videoconferenties en live-streams zijn in één klap voor velen normaal geworden. Welke nieuwe werkvormen zijn er, en welke kansen bieden deze voor het landelijke gebied? Vanuit Nederland presenteren we onze interbestuurlijke aanpak en de regio deals. Ook nieuwsgierig naar hoe ze plattelandsontwikkeling in Duitsland aanpakken? De conferentie is dit keer geheel digitaal, dus meldt u aan en laat u inspireren tijdens de vele interessante vakfora!

Omvangrijk en leerzaam programma
Het Toekomstforum Plattelandsontwikkeling is een initiatief van het Bondsministerie voor Voedsel en Landbouw. In Duitsland zijn honderden organisaties en initiatieven, professionals en miljoenen vrijwilligers betrokken bij plattelandsontwikkeling. Jaarlijks komen ruim 1.000 deelnemers naar het Toekomstforum. Op 20 januari opent Bondsminister Julia Klöckner het 14e Toekomstforum Plattelandsontwikkeling. Tijdens de 32 vakfora gaat het dit keer veel over digitalisering in het landelijke gebied, maar ook over bijvoorbeeld het GLB, cultuur, “smart villages” en “coworking op het platteland”.

Deelname is gratis en aanmelden kan hier: https://www.zukunftsforum-laendliche-entwicklung.de/