Heb jij je al aangemeld voor de werkplaats van 24 september? Het programma biedt zowel jou als je collega managers en leidinggevenden diverse interessante sessies. Sluit je online aan en ontvang bruikbare inzichten en handvatten, om meters te maken met het IBP VP-proces in je gebied. 

Uitnodiging + Programma 24 september 2020

In alle IBP-VP gebieden wordt inmiddels hard gewerkt aan uitvoering van de opgestelde plannen. Daarbij staat de ambitie ‘samen te werken als één overheid’ nog altijd fier overeind. De onderlinge overheden zitten inmiddels bij elkaar aan tafel, vaak ook met vele andere partners en er vindt steeds meer afstemming plaats. Dat is een grote winst en zo worden hele goede stappen gezet.

Maar, afstemmen is nog wat anders dan samenwerken. Samenwerken gaat een paar stappen verder. Bij echt samenwerken ligt een gedeelde visie en gezamenlijke aanpak voor de hand. Maar hoe ziet dat eruit? Hebben we dan nog onze eigen programma’s? Rollen we dan nog onze vele eigen plannen uit over een erf? Hoe zien we die samenwerking voor ons? Kortom, hoe komen we nóg verder dan waar we nu al staan en wat is daar voor nodig?

Op 24 september organiseren we de volgende online Werkplaats Vitaal Platteland met de centrale vraag: hoe komen we van interbestuurlijk afstemmen naar interbestuurlijk samenwerken?

Hoe programmeren en strategisch aansturen?
Deze online werkplaats is een belangrijke mijlpaal in het IBP VP-traject. We hebben al veel bereikt, maar het échte werk moet eigenlijk nog beginnen. En daar hebben we ook managers voor nodig. Want hoe zetten we samen stappen in bestuurlijke besluitvorming? Hoe financieren en programmeren we de projecten op bijpassende dynamische wijze? Hoe prikkelen we de ‘werkers’ in de gebieden op juiste wijze in de complexe samenwerkingsprocessen en haken we tegelijkertijd onze organisaties voldoende aan? De transities in het landelijk gebied vragen van alle betrokken overheden andere manieren van werken.

Speciale werkplaats, nu mét managers en leidinggevenden
Deze werkplaats is daarom niet alleen voor betrokkenen in de gebieden, maar ook nadrukkelijk voor managers en leidinggevenden. Hen nodigen we daarom ook van harte uit. Samen moeten we stappen zetten, meters maken, in interbestuurlijk samenwerken aan het vitaal platteland. Op een manier waarbij jij strategisch richting kunt geven aan de processen in het landelijk gebied.

Uitnodiging + Programma 24 september 2020